Rada
ja nie na temat, ale nie chciałam zakładać nowego. z tymi kontami - na czyje konto się włamali i kogo zaatakowali?
Moderator
co do włamania: nie wiem czy można nazwać włamanie na konto jesli robertq ma hasło robert.
ktoś to zczaił i wchodził na jego konto i puszczał ataki na Kuurczaka, ten wycofywał wojsko. Krwawa jako sitter robertaq zawracała ataki :-)
i tak w kółeczko.
Spróbowałem złamać to hasło druga próba i byłem na koncie zmieniłem na Hiperlama i sprawa załatwiona.
Rada
zaprosiłam kalor'a do sojuszu, napiszę mu za chwilę wiadomość powitalną.
przy okazji zauważyłam że oczekuje chyba od dłuższego czasu zaproszenie dla dinksus'a. zdjąć je czy przypomnieć mu o nim?
keczup jeśli możesz to dopisz go na podforum naszym hufcowym do grupy Balla żeby było na bieżąco w miarę
Ostatnio edytowany przez Rosia (2008-05-13 23:30:06)
Moderator
przypomnieć miał być drugi po kalor, można go sprwawdzić
Rada
sprawdzony, jedyna uwaga to że koni mu brakuje, nie wiem jak to tam u Rzymian się opłacało ale chyba szkolić nie zaszkodzi a on ich prawie w ogóle nie ma. reszta jest w porządku jak dla mnie
Moderator
no to go bierzemy, chyba ?
Rada
myślałam że to już postanowione więc tylko przypomniałam mu o zaproszeniu które było u niego w ambasadzie od 3 tygodni zapewne. trochę jest już po fakcie ale skoro był zaproszony to chyba Baall go polecałeś?
Moderator
tak jest wszystko Oki
Rada
jako jedyny hufiec (oprócz różowych) nie mamy oficjalnej wojny z sojuszami:
o_o
LIGHT
DARKNESS
i zaoferowała nam sojusz INTIFADA (kolejny odłam)
wypowiadamy te wojny i przyjmujemy propozycję sojuszu zgodnie z polityką GWARDII? bo żadnego rozkazu z góry nie było chyba
Administrator
żeby nie było że nie czytam to się wpisze ... a co do decyzji to akurat dla mnie czy to oni będą wpisani czy nie to dla mnie nie ma róznicy... mielismy woljne z co@lity i nie było nic wpisanego... co do walk z tymi teraz to są chyba dosyc daleko od NAs...
Rada
dobra zaczęłam małe porządki z dyplomacją. Przyjęłam pakt od intifady, zerwałam pakty z nieistniejącymi sojuszami.
Chcę jeszcze odmówić przyjęcia następujących paktów i sojuszy:
pakty:
SGN: http://s10.travian.pl/allianz.php?aid=3537
HOI: http://s10.travian.pl/allianz.php?aid=2293
sojusz:
RBG: http://s10.travian.pl/allianz.php?aid=3543
ale jeszcze poczekam na Wasze zdanie.
wojen nie wypowiadam bo masz keczupie rację że byłaby to czysta teoria.
Moderator
tia - odrzucić
plus wypowiedzieć wojny
Rada
zgłosił się do mnie samotny z następującym problemem:
samotny napisał:
Mam problem. Od długiego czasu siteruję Izabelli z Gwardii P. Ona już nie gra. Nie znam hasła na Jej konto. Trudno mi więc zarejestrować się w TT. Mogę Ci podawać stan Jej wojska (w zasadzie sam DEF) tylko w tej formie.
Sprawa druga. Najchętniej przejąłbym Jej osady (wszystkie wybudowałem sam, Ona zostawiła mi tylko stolicę), ale musiałbym się odsiterować i czekać 2 tygodnie (a i to nie mam pewności, czy jako sojusznik mógłbym to zrobić). Wówczas jedak Ona dostałaby czerwoną kropę i stałaby się obiektem ataków naszych, a jak zostanie usunięta z sojuszu, to wrogów.
Ponieważ nie wiem, jak to rozwiązać buduję u niej kolejne osady i szkolę DEF...
moim zdaniem takiej sytuacji nie ma co ciągnąć dalej, nie tylko ze względu na niezgodności z regulaminem, ale też z powodu nie pełnej sprawności konta. Jeżeli sam wybudował wszystkie osady to chyba ma prawo przejąć część z nich...
szkoda jedynie wojska którym dysponuje to konto, a jest to:
samotny napisał:
Izabella ma 7327 pałek (falang - przyp. tłum.) (z tego 3527 stoi u mnie), 202 mieczników, 94 tropicieli, 93 gromy i 1541 jeźdźców druidzkich (1021 u mnie). Z przejmowaniem Jej osad nie ma pośpiechu, chciałbym jeszcze dokończyć budowę ostatniej i przedostatniej, aby ECO było tam na maxa. Wówczas wszystkie osady będą miały podobną wartość, czyli maksymalna produkcja ECO, mury 20 lvl, rynek 20 lvl i nic więcej. (...)
ponieważ on nie może przejmować to byliby potrzebni ochotnicy którzy przejmą i oddadzą mu osadę (wystąpienie z sojuszu na 48h itd.).
co myślicie w tym temacie? pomysł zagospodarowania deffa macie? (sama nie mogę się pozbyć swojego niechcianego)